top of page

3. אתחול
ככול שמתקינים יותר ויותר תוכנות שרצות בזמן שה WIN עולה. המחשב בתחילת העבודה יגיב באיטיות הרבה יותר גדולה. כמו כן תוכנות אלו סותמות את הזיכרון הפנימי ומאטות את פעולת המחשב, כדוגמת: בבילון, אי סי קיו, סקייפ, תוכנות מצלמה, הדפסה ועוד. הפתרון הוא פשוט, להגדיר תוכנות אלו שלא יעלו עם עליית המחשב.

 

4. אבטחה
כולנו רוצים להיות מוגנים, במיוחד כשרוב הפעולות שלנו במחשב מתבצעות ברשת האינטרנט. רוב המשתמשים חושבים שככול שיתקינו תוכנות אבטחה רבות יותר, כך ירגישו יותר מוגנים. זו טעות נפוצה.
כאשר מתקינים יותר מתוכנת אבטחה אחת, קיימות התנגשויות רבות ותקלות שמונעות מהמחשב לעבוד בצורה תקינה. כמו כן רוב תוכנות האבטחה רצות ברקע ו "תופסות" זיכרון רב. לכן רצוי לבחור תוכנת אנטי וירוס אחת ורצוי שתהיה מקורית.

5. אינטרנט
מומלץ ולבדוק מספר דפדפנים, כדוגמת: FireFox, Chrome ועוד.כמו כן במכרים מסוימים לבצע איפוס הגדרות לתוכנות גלישה אלו. כדאי להסיר את סרגלי הכלים שמתווספים בדפדפנים למעלה ולא תמיד מוצאים בהם שימוש, כדוגמת Google Toolbar, Mako, Netext וכ"ו. אלו תופסות נפח זיכרון ורוחב פס בזמן התחברותנו לאינטרנט. כמו כן מומלץ ולהתייעץ עם איש מקצוע בנושא המודם/ראוטר ותשתית האינטרנט ולבחון אם הכן מתקבלת המהירות המקסימאלית!.

 


 

כולנו מכירים את הרגע שבו מקבלים מחשב חדש העובד בצורה מסחררת, ולאט לאט ככול שהזמן עובר הביצועים יורדים משמעותית. לא זה לא תעודת האחריות שפגה והולכת. כמו שהבית והמכונית דורשים תחזוקה שוטפת כך גם המחשב. המחשב כמו ארון בגדים זקוק לסדר על מנת שנוכל לגשת לכל פריט לבוש בצורה נוכה ומהירה.

ניתן לחלק את המחשב ל 5 קטגוריות המשפיעות על ביצועיו:

1. קירור
2. זיכרון
3. אתחול
4. אבטחה
5. אינטרנט

1. קירור
למחשב ישנה מערכת קירור המתבססת ברובה על מאווררים וצלעות, יוצא מהכלל מערכות קירור נוזליות. לעיתים דחופות מצטבר אבק רב שסותם את פתחי האוורור וגורם לעליית הטמפרטורה. מחשב חם פועל במהירות פחותה ונשחק הרבה יותר מהר.

מומלץ לדאוג שהמחשב יעמוד במקום מאוורר. מומלץ כל מספר חודשים לבצע ניקוי למאווררים הפנימיים ולפתחי האוורור. ניקוי מתבצע בד"כ באמצעות שואבי אבק והכי יעיל תרסיס המכיל בוטאן פרופאן כדוגמת (GPT DUST REMOVER) המותאם במיוחד לניקוי מחשבים ורכיבים אלקטרוניים. כמו כן מומלץ לכבות את המחשב כשאתם יודעים שלא תשתמשו בו בשעות הקרובות, כדוגמת לילה (מעריך את חיי הרכיבים).

2. זיכרון
יש לדאוג שישנו מקום מספיק פנוי בדיסק הקשיח, לפחות 15% מנפחו. כמו כן מומלץ בד"כ לא לשמור קבצים כבדים, כדוגמת: ווידאו, תמונות, משחקים וכ"ו במחיצה של המערכת הפעלה על מנת לאפשר לה מרחב גדול של זיכרון. מומלץ לבצע איחוי דיסק כל מספר חודשים. כמו כן ישנם כלים יעילים הרבה יותר כדוגמת נורטון יוטיליטיס (Norton Utilities), שמעלה את ביצועי המחשב ומבצע איחוי דיסק הרבה יותר יעיל. מומלץ לבעלי המקצוע המתעסקים בעריכת קבצי ווידאו.


 

המדריך למחשב האיטי

שירות תיקון מחשבים בגבעתיים

bottom of page